-Blog

100626. Perdiguero y cresta del Turbón

.--pincha aquí para ver informe resumen y fotos-- .
PERDIGUERO i CRESTA DEL TURBÓN
Divendres 25 al diumenge 27 de juny de 2010

Eixida en cotxes particulars des de l'Avd. Aragó front l'Ajuntament el divendres 25 de juny a les 16h30'. images/CIM/2010/perdiguero1.jpgPernocta al càmping Ixeia (Benasque). S'han reservat 16 places per a dormir al refugi.

Dissabte 26 després del desdejuni (el més prompte possible), eixida cap al pàrquing del Pont de Literola; deixarem un altre cotxe en el pàrquing de Remuñe. Pujada per la vall de Literola, a mitja vessant pel marge esquerre del barranc i sense perdre altura fins a l'ibón alt de Literola. Iniciarem l'ascens al pic seguint la cresta. Passarem el "Hito del Perdiguero" (un altre tres mil) i finalment arribarem al cim del Perdiguero.

El descens el realitzarem pel mateix camí fins a la base del pic i continuarem cap al Portal de Remuñe perdent altura per esta preciosa vall fins al pàrquing on ens espera el cotxe.

Es pot sopar en el càmping (avisar abans). Pernocta al refugi del càmping.

images/CIM/2010/perdiguero2.jpgDiumenge 27 pel matí després del desdejuni, per a qui li abellisca ens n'anirem a la zona del Turbón. Per a no passar-nos de temps, ja que és convenient deixar la vesprada per a la tornada a València, farem l'aproximació amb cotxe per la pista que conduïx des de Llert fins al refugi de la Margalida, des d'on remuntarem el barranc de San Adrian. Començarem el recorregut de la cresta del Turbón i l'enllaçarem amb la del Turbonet tancant un recorregut circular que rodeja la vall elevada de San Adrian i que passa per la cima del Turbón. Ximo Tormo i jo vam realitzar el "cresteo" fa un parell d'anys i va resultar divertit; a més discorre pels racons més desconeguts i bells d'este preciós massís.

Material: Sac o sac-llençol, roba d'abric, piolet i crampons (queda neu per a unes quantes setmanes) i els efectes de sempre (olla exprés, batedora, etc.)

Telèfon de contacte: 626 376 918 (Pedro)

NOTA: No reserveu directament les places del refugi del càmping, crideu-me per telèfon.

. .
Compartir

No estàs autoritzat per a enviar comentaris.

No estás autorizado para enviar comentarios.

You have no rights to post comments.

Está aquí: Inici Activitats Eixides i Activitats (llistat) -Blog 100626. Perdiguero y cresta del Turbón