Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

-Blog Activitats del CIM

Notícies, activitats, avisos de eixides i projeccions del CIM

Noticias, actividades, avisos de salidas y proyecciones del CIM

180612. Caminata por la Comarca del Sobrepuerto (Huesca)

Caminata por la Comarca del Sobrepuerto (Huesca)Botón Apuntarme
del 12 al 16 de junio de 2018 

Caminata por la Comarca del Sobrepuerto (Huesca).

Monte Oturia. Foto Rai Rizo Nathalie FernandezDistancia: 60 km.

Desnivel +: (aprox) 2.500 m.

Duración: 3 jornadas y 2 noches.

El traslado en vehículos particulares hasta Yebra de Basa será el día 12 de junio a una hora aún por acordar.

La ruta es lineal. El día 13 junio salida tras desayunar desde Yebra de Basa para iniciar la ruta y el 15 llegada a Fiscal. Vuelta el sábado 16 de junio.

Jornada 1ª (13jun). Yebra de Basa / Cortillas 18,8 km:
Refugio CortillasSalida desde la población de Yebra de Basa, caminando la ruta de las ermitas hasta llegar al santuario de Santa Orosia. Seguimos hasta la cima del pico Oturia (1921 m), descendemos y por el camino de "las Arrayualas" vamos a descansar y dormir en el refugio no guardado del pueblo abandonado de Cortillas (3 € persona / día).Ainielle. Foto Rai Rizo Nathalie Fernandez.

Jornada 2ª (14jun). Cortillas / Escartín 25,4 km:
Salida desde el refugio de Cortillas hacia el despoblado de Basarán, el despoblado de Ainielle (el pueblo de la novela "La lluvia amarilla" de Julio Llamazares) y luego el despoblado de Otal.Escartín 2015. Foto archivo Cartagra. Una vez en Otal, cogemos un tramo del GR-15 que nos lleva al cordal que vamos a recorrer para subir las cimas de Pelopín (2056 m, opcional), Monchoa (2013 m) y Manchoya (2088 m) y descenso hasta el despoblado de Escartín.

Jornada 3ª (15jun). Escartín / Fiscal 15 km:
Desde Escartín cogemos sendero que baja en dirección al barranco de Otal para visitar la cascada de "Puen d'as Crabas",Cascada Puen d'as Crabas. Foto Rai Rizo Nathalie Fernandez. continuamos por la solana de Mattils a buscar la población de Bergua y seguimos en dirección al despoblado de Berroy para ir bajando y finalizar la caminata en la población de Fiscal.

Contacte: Cèsar cesardopu&gmail.com  (WhatsApp: 654491599) 

- El Tiempo en Fiscal (predicción a 14 días) -

Recorda que en participar en qualsevol activitat del CIM, declares la teua assumpció de responsabilitat.
<Llistat de totes les Activitats del CIM>
Compartir

180601. Multiactivitat en Montrebei. Kayak-Ferrada i Senderisme

Multiactivitat en Montrebei. Kayak-Ferrada i SenderismeBotón Apuntarme
Divendres 1, al diumenge 3 de juny de 2018 

MULTIACTIVITAT EN MONTREBEI - COMARCA DELA RIBAGORZA (ARAGÓ)

ACTIVITATS DE "KAYAK-FERRATA" I "SENDERISME"

DATES: del divendres 1 de juny (arribada vesprada/nit) al diumenge 3 de juny
PREUS:

 • OPCIÓ “KAYAK – FERRATA”: 117€

  INCLOU: Alberg/Refugi (1 A/D, 1 MP). Dinar en el Centre d'interpretació de Viacamp. Lloguer del KAYAK tot el dia (inclou jupetí salvavides, borsa estanca, bidó hermètic, emissora…).

 • OPCIÓ “SENDERISME”: 86€

  INCLOU: Alberg/Refugi (1 A/D, 1 MP). Dinar al Centre d'interpretació de Viacamp.

Ingresos al compte del CIM 

RESERVES:

Les places són limitades i s'assignaran per ordre d'ingrés de les quantitats indicades per a cada activitat. Cal fer l'ingrés per a considerar-se inscrit/a. Indicar “OPCIÓ SENDERISME” o “OPCIÓ FERRATA+KAYAK” al resguard de l’ingrés i remetre’l als...

Coordinadores de les activitats

 • OPCIÓ “SENDERISME”: MARIAN PUERTES

  marpuer @ gmail.com (junteu els espais als costats de “@”)

 • OPCIÓ “KAYAK – FERRATA”: PEDRO LASCORZ

  perelasal @ gmail.com (junteu els espais als costats de “@”)
  A TENIR EN COMPTE:

 • Existix la possibilitat de fer permutes de KAYAK’s entre senderistes i ferratistes. Estes permutes es faran a títol personal. Els organitzadors no intervenen en aquesta gestió.
 • Per a l'activitat de les vies ferrates cal comptar amb el preceptiu equip de protecció i seguretat personal així com amb la capacitat d'assumir el nivell tècnic de les vies que s'indica en la ressenya adjunta a la citada activitat.

COM ARRIBAR-HI:

ITINERARI RECOMANAT (Més ràpid): València – Torreblanca (per CV-10) – AP7 Eixir en El Perelló – Rasquera – Mora d’Ebre – Flix – Maials – Fraga – Zaidin – Tamarite – N-230 – Benavarri – Viacamp (Centre d'Interpretació).

Des de Viacamp (N-230) en 40’ (15,8km per pista transitable per a turismes (atenció últim tram, anar a poc a poc) arribarem a Montfalcó.
RUTA Viacamp A l'ALBERG-REFUGIE (F.A.M.) MONTFALCÓ

https://goo.gl/maps/f1clca3junm2

ACTIVITATS:

DIVENDRES 1 DE JUNY:
Arribada a l'alberg i pernocta. El sopar s'ha de fer abans d'arribar a Viacamp donat que no està reservat. Hora màxima d'arribada 22h30’.

DISSABTE 2 DE JUNY: (No oblidar aigua per a la ruta)

OPCIÓ “KAYAK – FERRATA”:

https://deandar.com/pdf/ferratas/teletubbies-o.pdf
https://deandar.com/pdf/ferratas/olmo-soler-o.pdf

Sobre les 10h baixarem a l’embarcador on després d'escoltar unes pautes bàsiques de navegació en KAYAK i seguretat iniciarem el nostre recorregut fluvial per aigües tranquil·les. En uns 20’ arribarem al peu del nostre objectiu en el costat català: vies ferrates “Teletubbies” i “Olmo Soler”. Deixarem els nostres KAYAK’s al peu de les vies i iniciarem l'ascensió amb espectaculars vistes sobre el Congost de Montrebei i el fons blau turquesa de les aigües confinades del Noguera Ribagorçana als nostres peus.
Culminarem l'ascensió, després d'haver encadenat les dues vies ferrates, en l'ermita romànica de la Mare de Deu de la Pertusa (Romànic dels segles XI i XII) germana de la qual visitaren els nostres col·legues de senderisme en la part d'Aragó. Tornarem per la senda de descens als KAYAK’s havent acumulat unes 3h30’ (d'elles, 2h30’ d'ascensió a les ferrates).
Sobre les 14h30’ i després de remar durant 30’ arribarem al embarcador del pont penjant que comunica Aragó i Catalunya, on realitzarem el menjar juntament amb els/as integrants de l'opció de senderisme. Ací, qui ho haja acordat prèviament amb el seu company/a de l'opció de senderisme, podrà permutar la seua plaça de KAYAK i concloure el recorregut canviant les botes pels rems o viceversa.
En cas de permuta, una persona que haja realitzat l'activitat de la “KAYAK - FERRATA” pot recórrer el camí de tornada en la modalitat de senderisme per la ruta de les escales de Montrebei.
Durant el menjar, recordarem als nous incorporats a l'opció KAYAK les nocions bàsiques de navegació. Des d'ací tornarem tranquil·lament (amb una mica de vent sud probablement) cap al embarcador de Montfalcó, pel mateix recorregut que a l'anada.

 OPCIÓ “SENDERISME”:

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/congost-de-mont-rebei-congost-del-siegue-pasarelas-de-montfalco-en-serra-del-montsec-lleida-y-huesc-22126255

Sobre les 9h eixirem en direcció a l'ermita romànica de Santa Quiteria i Sant Bonifaci (Romànic ribagorçà del segle XI) enclavada, com la seua germana de la part catalana, en una cresta rocosa amb vistes inoblidables sobre el congost que recorrerem després.
Sobre les 10h, ja estarem en la senda que ens conduirà a través del bosc fins a la base de les escales ancorades en la paret d'Aragó del Congost. Es tracta d'una obra, no eximida de polèmica, que es va realitzar per a salvar la dificultat orogràfica que representa la paret vertical que les sustenta i així poder comunicar aquest marge amb el de Catalunya, per la part més estreta del Congost a través d'un pont penjant. Aquest pont el travessarem després de realitzar el descens des del final del tram de les escales.
Una vegada en el costat català, continuarem el nostre camí deixant a la nostra esquerra el embarcador (pontons) al que tornarem a l’hora de dinar. La nostra ruta continua en ascens fins a arribar a l'inici de la senda tallada a pico l'any 82, en un entorn vertiginós on les parets superen els 500m d'altura i s’afonen al fons del llit del Noguera Ribagorçana…
Més tard, arribarem al pont penjant del Barranc de Sant Jaume i continuant pel tram del GR-1 Senda Històrica; finalitzarem el tram d'anada en la zona de pàrquing catalana de La Masieta (bar amb refrigeris).
Haurem recorregut uns 8km en unes 2h30’ i superant 560m en ascens i 463 en descens.
La volta la realitzarem pel mateix camí fins al punt de trobada amb el grup de l'opció “KAYAK - FERRATA” al que esperem arribar sobre les 14h30’ per a dinar tots/es junts. Ací, qui ho haja acordat prèviament amb el seu company/a de l'opció de senderisme, podrà permutar la seua plaça de KAYAK i concloure el recorregut canviant les botes pels rems o viceversa.
Durant el menjar, recordarem als nous incorporats a l'opció KAYAK les nocions bàsiques de navegació.
Des d'ací tornarem travessant de nou el pont penjant i les escales en descens fins a l'alberg de Montfalcó.

DIUMENGE 3 DE JUNY: (No oblidar aigua per a la ruta)

Sobre les 9h ens desplaçarem amb els cotxes al poble abandonat de l’Estall per la pista que condueix a Viacamp. Després de visitar l'estatge de l'últim habitant d'aquesta zona (va viure 25 anys quasi aïllat), seguirem fins al punt de partida de la ruta ornitològica OR-10.
Recorrerem aquest sender fins al Pas de Sant Miguel (1234m) i des d'ací al cim del Montsec de L’Estall o d'Aragó (1331m), havent superat 470m de desnivell en ascens i 25m en descens al llarg de 4,5km durant unes 2h (només anada).
Aquest espectacular mirador sobre el congost de Montrebei ens brinda l'oportunitat de contemplar amb bastant freqüència el vol d'aus que en altres entorns resulten difícils de trobar (veure enllaços adjunts).

http://www.montsecdelestall.com/uploads/docs/RutasOrnitologicas-PanelMontsec3.pdf
http://www.montsecdelestall.com/uploads/docs/RutasOrnitologicas-PanelMontsec4.pdf

Sobre les 14h haurem conclòs el recorregut i iniciarem el retorn cap a casa parant a dinar en el centre d'interpretació de Viacamp, on ens esperen sobre les 14h30’.

Ingresos al compte del CIM  

COORDINADOR: Pedro Lascorz. Contacte al email perelasal (arroba) gmail.com. Per organitzar la llista de participants, la data tope per apuntar-se serà el diumenge 27 de maig, ja que tenim que reservar les piraigues i l'alberg amb temps d'antelació

- Oratge a Viacamp (predicció a 14 díes) - 

Recorda que en participar en qualsevol activitat del CIM, declares la teua assumpció de responsabilitat.
<Llistat de totes les Activitats del CIM>
Compartir

180524. Asamblea General Ordinaria del CIM

ASSAMBLEA GENERAL ORDINÀRIA
jueves 24 mayo de 2018 

images/CIM/COMUN/reunions.gif

Assamblea General Ordinària

(DIJOUS 24 de maig)

Atenent a l'article 19 dels Estatuts del Club, es convoca JUNTA GENERAL ORDINÀRIA per a dijous 24 de maig, a partir de les 20,45 hores en primera convocatòria, 21,00 en segona convocatòria i 21,15 en tercera convocatòria. El lloc de celebració de la mateixa serà a la sala de Premsa del Complex Esportiu-Cultural la Petxina.

Quedarà vàlidament constituïda l'Assemblea, en primera convocatòria quan concórreguen a ella, presents o representats, la majoria dels seus socis. En segona convocatòria serà suficient la concurrència de la quarta part dels socis, i en tercera convocatòria serà vàlida qualsevol que siga el nombre d'assistents. (segons article 18).

Tindran dret a vot tots aquells socis que tinguen satisfeta la quota per al present any , i podran assistir en persona o delegar el vot. Per a este fi, entregarà la persona delegada un paper en què figurarà nom i cognoms, DNI i firma de què delega i en la part inferior nom i DNI de la persona en què delega.
Ordre del dia:
 • Lectura i aprovació de l'Acta anterior.
 • Informe Junta Directiva.
 • Presentació comptes exercici anterior.
 • Torn obert de paraula. 
És important i necessària la vostra assistència ja que amb ella participeu en les decisions que es prenguen en este, el vostre Club.
Recorda que en participar en qualsevol activitat del CIM, declares la teua assumpció de responsabilitat.
<Llistat de totes les Activitats del CIM>
Compartir

180513. Trek'n Wine (& Lunch) en Enguera

Botón ApuntarmeTrek'n Wine (& Lunch) en Enguera
domingo, 13 de mayo de 2018 

Trek'n Wine (& Lunch) en Enguera

Día:13 de mayo de 2018

Organizan: Carmina (Wine & Lunch) e Isidro (Trek)

Punto de salida: Gasolinera plaza Anzuelos, 8h

DESCRIPCIÓN TREK

 Saliendo de la Iglesia de Enguera, nos encaminaremos por la calle S. Antonio de Padua hacia la fuente de la Mota, desde donde tomaremos un sendero que nos conduce hacia el castillo de Enguera (s. XI, de origen musulmán). Despues de su visita, nos dirigiremos hacia el poblado ibérico del Cerro Lucena (s. IV - s.I adC) para recorrerlo brevemente. Desde aquí bajaremos hacia el llano y, entre caminos de labor rodeados de olivos llegaremos de nuevo a Enguera y a su iglesia.

RECORRIDO: Unos 9 kms y 400 m. de desnivel

DESCRIPCION WINE
A las 12h30m comenzará nuestra visita de las Bodegas Enguera, que le dedicaremos 1h30 aprox. Durante esta visita nos explicarán el trabajo que se lleva a cabo en el campo, conoceremos la zona de prensado y fermentación; despues iremos a la nave de barricas y botelleros, donde reposan los vinos. Finalizaremos con una sugerente cata de vinos.

DESCRIPCION LUNCH
Sobre las 14h30m tenemos previsto comer en la Taberna (Enguera) un apetitoso y variado menu

PRECIO ACTIVIDAD: 17 €, (Menú con primero, segundo y postre a elegir, bebida y café). Ingresar en la cuenta del CIM

avisar:Isidro Cantarino en icantari&gmail.compara organizar la lista de asistentes. 

- Tiempo Enguera (predicción a 14 días)

Recorda que en participar en qualsevol activitat del CIM, declares la teua assumpció de responsabilitat.
<Llistat de totes les Activitats del CIM>
Compartir