Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

CEV

Centre Excursionista de València
 1. BON NADAL I FELIÇ ANY 2017

  DES DEL CEV VOS DESITGEM UN LLARG CAMÍ EN UN MON MILLOR


  Gràcies i passeu bones festes!!!

 2. EL DESERT DE LES PALMES

  Un parc natural carregat d'història

  17 de Desembre.

  Foto: CEV

  L'any 1679, l'ordre dels Carmelites va fundar un monestir a les muntanyes que s'alcen entre Benicàssim i la Pobla Tornesa. Triaren un lloc solitari, entre muntanyes, però amb un paisatge marítim excepcional, un lloc de retir espiritual als quals els carmelites anomenen "deserts". La vegetació més característica d'aquest indret és el "palmito" (chamaerops humilis). Amb el temps, la saviesa popular el va batejar com "Desert de les Palmes".

  A un patrimoni natural excepcional, atesa la seua ubicació entre mar i muntanya, cal afegir un patrimoni arquitectònic de gran interés: el monestir carmelita, els castells de Montornés i Miravet, l'ermita de les Santes, etc., i tot envoltat d'excepcionals exponents excursionistes, com el Bartolo o les Agulles de Santa Àgueda.


 3. EL MORICO (694 m.)

  El gran desconegut del Desert de les Palmes

  17 de Desembre.

  Foto: CEV

  L'any 1679, l'ordre dels Carmelites va fundar un monestir a les muntanyes que s'alcen entre Benicàssim i la Pobla Tornesa. Triaren un lloc solitari, entre muntanyes, però amb un paisatge marítim excepcional, un lloc de retir espiritual als quals els carmelites anomenen "deserts". La vegetació més característica d'aquest indret és el "palmito" (chamaerops humilis). Amb el temps, la saviesa popular el va batejar com "Desert de les Palmes". Encara que la muntanya més coneguda del Desert és el Bartolo, aquesta vegada hem decidit no fruir del seu bosc d'antenes al seu cim i pujar al Morico, aquest gran desconegut que es troba a la zona sud del Parc Natural, i que res té que envejar al seu germà major, al revés, es tracta d'un cim net, sense "ferros", amb la qual cosa podem gaudir d'un meravellós entorn sense la molèstia de sentir-nos a un indret massificat.


 4. EL PREMODERNISME VALENCIÀ

  Els basaments urbans de la València actual

  3 de Desembre

  Foto: CEV

  Aquesta passejada ens durà a un període de la història artística de València, caracteritzat per la contínua successió de canvis i noves visions en el camp de l'Art en general i l'arquitectura en particular. Aquests fets generaren en la ciutat unes transformacions que deixaren un urbanisme totalment diferent de l'anterior i molt més pròxim al dels nostres dies. Edificis Historicistes i Eclèctics, antesala del Modernisme i que comprenen des de 1840 a 1930. Tot això al llarg de diferents fites que van ser des de l'enderrocament de les muralles en 1865, a l'Exposició Regional de 1909 així com les reformes urbanes durant la Dictadura de Primo de Ribera de 1921 fins a 1931. Com sempre, ens serveix de pretext per a parlar i conèixer altres coses no menys interessants al llarg del recorregut que de segur serà sorprenent.

 5. EL CAMINITO DEL REY

  Del 7 a l'11 de Desembre

  Foto: CEV

  Amb una finalitat purament pràctica, la d'enllaçar diferents nuclis de poblament amb una instal•lació elèctrica i el poblat de treballadors de la presa del Chorro, amb la població del mateix nom, es va construir a principis del s. XX, l'anomenat "Caminito del Rey", a la vessant oposada d'una línia de ferrocarril, al l'Estret de "Los Gaitanes". Encara que continua tenint un caire de comunicació, la seua espectacularitat, alçària (més de 100 m. sobre el llit del riu Guadalhorce), i la seua història, basada en les tragèdies esdevingudes pel seu anterior estat de deteriorament, han alimentat una difusió absoluta d'aquesta meravella. En 1921, el rei Alfons XIII va presidir la inauguració de l'embassament del Comte de Guadalhorce, més conegut com presa del Chorro, creuant per a arribar a la presa el camí prèviament construït. Des d'aquest moment se li va començar a nomenar popularment el "Caminito del Rey".

Usted está aquí: Inici Enllaços Canals RSS de Notícies Centro Excursionista de Valencia